Coaching en/of training

Langdurige of chronische ziekte kan grote gevolgen hebben voor de manier waarop mensen in het leven staan. Coaching of training helpt mensen hier hun weg in te vinden.

Als je niet uit de worsteling met parkinson komt of als je meer grip wil krijgen op wat je wel wil of beter wil leren omgaan met stress en zo zijn er meer voorbeelden.  Ik hou niet van het woord acceptatie en het leven gaat wel door met alles wat daarbij hoort. In andere woorden je kan niet bepalen wat je gebeurt in het leven en wel hoe je daarmee omgaat.

Ik werk afhankelijk van wat nodig is. Iedere coachsessie en iedere training is anders. Geen mens is hetzelfde. Dit geldt zowel tussen mensen onderling als binnen 1 persoon. Onderstaand een aantal voorbeelden van trainingen Een groot deel van het trainingsmateriaal treft u hier aan.

Doe ik wat ik wil doen (2 dagdelen)

Soms lijkt het wel of je niet toekomt aan de dingen die er echt toe doen. Zou het dan zo kunnen zijn dat je agenda vol zit met dingen die je eigenlijk minder belangrijk vindt. In dat geval is dit hoofdstuk speciaal voor jou. In andere woorden zijn activiteiten die je veel stress geven het afwegen waard met wat je ervoor terug krijgt.

Het gaat hierbij over balans vinden in (energie) geven en nemen.

“Met parkinson is het lastig plannen. Niet plannen met parkinson is nog veel lastiger”

In deze training krijgt u in twee dagdelen weer vat op uw agenda.

Parkinson en dan? (3 dagdelen)

Mensen die te horen krijgen dat ze een chronische aandoening hebben, zijn vaak niet meteen bereid of in staat om dat te accepteren en een actieve houding ten opzichte van hun ziekte aan te nemen. Het proces van acceptatie wordt vaak vergeleken met een rouwproces. Wat ik merk als ik over morgen nadenk, is dat ik de invloed van parkinson op mijn leven op dit moment goed kan besturen. Mijn huidige medicatie geeft me voldoende ruimte en, ja, soms moet ik een dag laten schieten om mijn energievoorraad op peil te houden. Parkinson geaccepteerd? Misschien. Het leven geaccepteerd? Ja zeker!

 

Parkinson en DBS

Zoals elders op de site te lezen is heb ik sinds 2018 een dbs. En dat heeft me veel opgeleverd. Wat ik ook heb gemerkt is dat de aandacht van de zorg heel er uitgaat naar de operatie zelf en ik durf wel te zeggen onvoldoende naar het neerzetten van verwachtingen. Veel mensen die een dbs hebben hebben een lange periode van het steeds weer bijstellen van verwachtingen achter de rug, als dan het instellen van  de dbs 1,5 jaar i n plaats van 6 maanden is valt dat zwaar.

Ter kennismaking verzorg ik workshops of presentaties. Bijvoorbeeld in een parkinsoncafé.

Bel of mail voor een kennismakingsgesprek.

Telefoon: 0636113699