Over Kees

Ik ben Kees Vermunt, 58 jaar. Ik ben vader van twee zoons. Ik ben adviseur, trainer en coach en in het bijzonder geïnteresseerd op de wijze waarop mensen met anderen en vooral met zichzelf communiceren. En sinds 2008 doe ik de ziekte van parkinson erbij.
Parkinson is een vervelende ziekte en ook nog progressief, met voor mij als belangrijkste aspect dat mensen met parkinson neigen sociaal geïsoleerd te raken. Dit door verlies aan initiatief en het effect van een vermindering van de mimiek. Ik wil eraan bijdragen dit isolement te verminderen. Ik doe dat door mezelf en anderen bewust te maken van de wisselwerking tussen lichaam en geest.

Het is mijn overtuiging dat ons lichaam ons regelmatig in de maling neemt. Door onze neiging meer naar beneden te kijken, zijn we al snel meer naar binnen gekeerd en neerslachtig. Dit als direct gevolg van onze lichaamshouding en niet omdat wij ons primair zo voelen. Het is tijd om de regie daarover terug te nemen!

Tot 2019 ben ik actief geweest als adviseur, coach en trainer omgevingswetgeving. Daarna ben ik uitsluitend actief als trainer en coach omgaan met chronische ziekten. Eerst als PPep-trainer. Later volgens mijn eigen methode.

Ik ben als vrijwilliger actief binnen de parkinson vereniging als coördinator van het parkinsoncafe in Amsterdam en als patientonderzoeker. Als patientonderzoeken ben ik betrokken bij twee projecten van het UMC Amsterdam: Beware en ParkSpectief

Voor meer informatie over mezelf verwijs ik naar mijn  linkedin-profiel of facebookpagina.