Even bijpraten

IMG_2363Afgelopen zaterdag was de algemene ledenvergadering van de Parkinson Vereniging. Deze was met ruim 80 mensen beter bezocht dan voorgaande jaren. Één van de onderwerpen op de agenda was het meerjarenbeleidskader 2016 – 2019. In dit kader worden aanvullend op de “normale activiteiten” prioriteiten gesteld voor de komende periode. Iets wat mij steeds opnieuw opvalt is de neiging te focussen op de zieke kant van mensen met parkinson. Naar mijn stellige overtuiging kunnen mensen met parkinson, zeker de eerste jaren van hun ziekte, nog heel veel en dat moeten we benutten, waar nodig door het opknippen van taken, waardoor deze voor meer mensen hanteerbaar zijn. Ik ben dan ook blij dat dit punt uiteindelijk een plaats in het kader heeft gekregen.

Afgelopen maandag had ik het genoegen samen met een aantal leden van de werkgroep patiëntonderzoekers van de Parkinson Vereniging een presentatie van Eric Scherder bij te wonen. Daar kwam op een andere manier het belang van bewegen aan de orde. Beweging is natuurlijk goed voor je lichaam en wat aanvullend daarop aan de orde kwam was het belang van beweging voor je hersenen en met name de frontale cortex. Met bewegen wordt hier bijvoorbeeld bedoeld zo stevig wandelen dat je hartslag substantieel omhoog gaat. Had ik dat niet eerder gehoord? Nu was ik de afgelopen weken al met doorwandelen begonnen en dit is een extra motivatie daar mee door te gaan, ja ook in het slechte weer van de afgelopen tijd.

 

Maak er een mooie dag van,

 

Kees

7 thoughts on “Even bijpraten

 1. herman

  december 2, 2015 at 11:57am

  bewegen.
  bewegen is belangrijk.
  mijn fysiotherapeut meet een aantal momenten per jaar mijn prestaties.
  dat kan ik iedereen aanbevelen meetpunten inbouwen.
  dat is heel rationeel.
  ik hoop dat boksen op vrijdag positieve resultaten geeft
  boksen is zo uitputtend, men verwacht hier veel van

  prettige dag
  Herman

 2. herman

  december 2, 2015 at 11:57am

  bewegen.
  bewegen is belangrijk.
  mijn fysiotherapeut meet een aantal momenten per jaar mijn prestaties.
  dat kan ik iedereen aanbevelen meetpunten inbouwen.
  dat is heel rationeel.
  ik hoop dat boksen op vrijdag positieve resultaten geeft
  boksen is zo uitputtend, men verwacht hier veel van

  prettige dag
  Herman

 3. Kees Vermunt

  december 2, 2015 at 12:40pm

  Bedankt voor je reactie Herman. Goede tip. Ik ben benieuwd naar je ervaringen met boxen. Ik hoor daar de laatste tijd meer van.

  Ik verneem graag van je.

  Groet,

  Kees

 4. Kees Vermunt

  december 2, 2015 at 12:40pm

  Bedankt voor je reactie Herman. Goede tip. Ik ben benieuwd naar je ervaringen met boxen. Ik hoor daar de laatste tijd meer van.

  Ik verneem graag van je.

  Groet,

  Kees

 5. lia meijer

  december 2, 2015 at 1:40pm

  Nou dat lijkt .mij ook wel wst even je frustrasies
  Eruit gooien,maar ik ben bang dat zij dat gek vinden eeb vrouw van 68 achter een boksbal, daarom heb ik maar besloten om bij mijn dansen te blijven, ik ben gek van dansen en tergelijk fitnis te doen met zumba
  Ik doe het op mijn eigen ritme thuis en werkt perfect

  • Kees Vermunt

   december 2, 2015 at 1:43pm

   Ieder zijn of haar manier Lia. Belangrijk is dat het leuk is.

   groet,

   Kees

 6. Herman

  december 2, 2015 at 5:40pm

  Boksen
  Een uitdaging, logisch is het niet. Want met Parkinson kun je. Maar een ding tegelijk. Je vergeet gewoon dat je ziek bent. En je kunt ineens hardlopen, links, recht, rechtsehoek, linkse hoek gewoon maken.
  Ik begrijp het zelf weleens niet, je kunt het theoretisch niet. Maar je doet het wel. Leuk is het ook wel, want je ziet elkaar elke week. Er zijn ook sessiesvdat ik van vermoeidheid moet gaan zitten. Er wordt geen probleem van gemaakt. Zwaar is het wel. Maar ik kan het iedereen aanbevelen. Je kunt je laten testen en een proefles doen.
  Meldt je aan leuk. Het is veilig we mogen alleen tegenhandschoenen slaan. Er is altijd een Fysiotherapeut bij aanwezig en een ervaren Boksleraar. Je leer trouwens echt Boksen.

Geef een reactie