Missie achter mijn bureau

Het is nu half twaalf en ik zit achter mijn bureau voor het blog van deze week. Het ik voor het eerst sinds dagen wat minder benauwd en als ik naar buiten kijk zie ik een strakblauwe lucht en een paar frisgroene bomen. Mijn werkkamertje is klein en vol met een bureau, een bureaustoel, een kast en een logeerbed (bedstee).

Ik schrijf aan mijn blog en hoor ondertussen de activiteiten van anderen in huis. Nou is activiteiten is een groot woord met twee uitslapende pubers maar er beginnen geluiden te ontstaan. Straks nog een foto zoeken voor bij het blog en daarna mijn uurtje wandelen (om de andere dag). Iets wat steeds makkelijker gaat. Daar waar ik een jaar terug na een minuut of 15 last van mijn rug kreeg, kon ik afgelopen zondag twee uur en 10 km wandelen zonder problemen. Trainen werkt.

Om mijn blog te kunnen maken heb ik typevaardigheid nodig en hou ik de ontwikkelingen rondom parkinson bij. Verder praat ik regelmatig met mensen met parkinson en hun naasten . Waar lopen mensen tegen aan? Wat geeft voldoening en wat hebben ze nodig om met plezier in het leven te staan? Ook het nieuwsgierig evalueren van mijn eigen ervaringen hoort daarbij. Zo had ik gisteren een frustrerende ervaring in een overleg met drie anderen over de ontwikkeling van een website. En dat was voor mij gisteren een te grote groep om te processen. Gevolg ik kwam heel moeilijk uit mijn woorden. Gisterenavond had ik een telefonische vergadering en speelde dat helemaal niet. Hoe zou het de middag zijn gegaan als ik mijn ogen dicht had gedaan? Iets om te proberen .

Koen en ik zijn nu ruim een jaar bezig met omgaanmetdeziektevanparkinson.nl. ik vind dat belangrijk omdat ik op die manier een positieve invulling kan geven aan parkinson en het zinvol vind om anderen te coachen in de manier waarop ze met parkinson of een andere chronische ziekte omgaan. Door ook binnen de Parkinson Vereniging (PV) actief te zijn heb ik (bescheiden) invloed op de accenten die de PV legt. Daarbij vind ik het prettig dat dat in samenwerking met andere mensen gaat. Zo kan ik aan het eind van de dag voldaan terugkijken.

Ik ben naast echtgenoot, vader en adviseur vooral coach en trainer om andere mensen met een chronische ziekte te helpen zich te manifesteren ondanks (en dankzij) een ziekte. Verstop je niet, het leven is de moeite waard. Ook met parkinson erbij.

Prettige dag,

Kees

6 thoughts on “Missie achter mijn bureau

 1. Jose Boenders

  juli 26, 2016 at 2:06pm

  Hoi Kees,
  Dank je wel voor het delen op jouw super blog! Mijn man heeft de atypische vorm van P. dwz. parkinsonisme. Hij is de laatste dagen vreselijk moe, de ogen vallen hem overdag gewoon dicht, heeft geen fut en slaapt veel. Ik probeer hem aan te sporen om elke dag 30 min. te wandelen..dat kost veel moeite voor hem, toch is het super belangrijk! Sinds vorige week slikt hij Madopar dispers. Ik kan niet zeggen dat hij goed op de medicatie ( tabletvorm) reageert. Dispers werken sneller, echter de afgifte neemt ook snel af. Het ophoesten van de geproduceerde slijm is erg lastig..hij heeft de kracht niet. Daarvoor heeft hij een drankje om de speekseltoevoer enigszins te verminderen. Hij gaat 2 dagen naar een dagbehandeling voor fysio- en logopedie.
  Maandag heeft hij een anti-depressiva gekregen….we wachten af.

  Dank je wel voor het delen!

 2. Kees Vermunt

  juli 26, 2016 at 4:13pm

  Bedankt voor je reactie Jose. Ik hoop dat de anti-depressiva wat meer activiteit mogelijk maakt. Dit lijkt me voor jou ook niet makkelijk.

  Groet,

  Kees

 3. joke van Rees

  juli 27, 2016 at 10:55pm

  Hai Kees ik heb al vaker gereageerd .
  mij heeft parkinson en heeft heel weinig puf slaapt veel zit echt niks geen pit in nu is dat ook zijn karakter ik heb dit dus o k dat is zo jammer je moet zo trekken om er nog wat mee tekunnen nu heeft hij Rivastigmine Sandos 4,5 mg twee keer per dag bij zijn Levodopa en Clozapine Maar kan niet vinden dat hij op knapt na die Rivastigmine nog maar weer op nemen met dr driesen zijn Neuroloog

  • Kees Vermunt

   juli 28, 2016 at 11:22am

   Hai Joke,

   Dat weet ik. Leuk dat je actief meedoet. Een gesprek met de neuroloog lijkt me een goed idee.

   Succes en denk ook aan jezelf,

   Kees

 4. herman

  juli 28, 2016 at 8:58am

  Dag Kees, Dag Koen,

  Training helpt zeker.
  ik loop op de loopband nu 5,5 km uur

  waar ik onzettende blij van wordt dat ik het plafond in de slaapkamer geschilderd heb.
  dat kan ik nu weer.
  behangen

  ik ga vandaag helpen met behangen

  wie weet kan ik dit ook

  prettige dag

  herman

  • Kees Vermunt

   juli 28, 2016 at 11:20am

   Hai Herman,

   Dat is een stevig wandeltempo. Succes met behangen.

   Groet,
   Kees

Geef een reactie